Slovan výhrou nad Žilinou spečatil majstrovský osud Trenčína

21.05.2015 Celý región

Žilina 20. mája (TASR) - Šampiónmi najvyššej slovenskej súťaže sa prvýkrát v histórii stali futbalisti AS Trenčín. Na tróne ich definitívne potvrdilo zakopnutie jediného zostávajúceho konkurenta v boji o titul MŠK Žilina, ktorý v stredajšom zápase 31. kola Fortuna ligy 2014/2015 prehral doma s detronizovaným majstrom Slovanom Bratislava 1:2.

Už po 45 sekundách hry mohol skórovať pred zápasom ocenený autor najkrajšieho aprílového gólu a kanonier súťaže Matej Jelič, ale loptu v malom vápne poslal iba vedľa brány. V 13. min. najskôr domáca obrana hasila pred Zreľákom po dobrom centri Oršulu z ľavej strany, aby sa pri následnom brejku Čmelíka s Jeličom vyznamenali "belasí" zadáci s Pernišom. Hra dostala spád, útoky sa prelievali z jednej strany na druhú a diváci sa nenudili. V 22. min. hostia nedokázali dostať loptu na hrane 16-tky do bezpečia, Pečovský ju vybojoval pre Káčera a ten pohotovo spoza hráčov namieril po zemi presne k pravej žrdi. Žilinčania kontrolovali hru a Slovan príliš do šancí nepúšťali. V 39. min. Čmelíkov dobrý prudký center z pravej strany neumiestnil medzi tri žrde Mihalík a keďže sa neujali ani niektoré sľubné akcie hostí, do kabín šli spokojnejší žlto-zelení.

V úvode druhej časti sa oba tímy herne trochu hľadali. V 58. min. domáci urobili vzadu chybu a Zreľák sa po vysunutí od Gorosita rútil sám na Volešáka. Žilinský gólman však zareagoval včas a nohami vyrazil loptu do bezpečia. Hostia začali mať viac z hry a postupne si vytvárali ďalšie šance. Po jednej z nich sa už Slovan aj radoval z gólu, ale ten pre ofsajd neplatil. Belasí sa dočkali vyrovnania v 72. min., keď si loptu po centri z priameho kopu nešťastne zrazil špičkou do vlastnej brány Škriniar a na diaľku tak nechtiac pomohol Trenčanom k predčasnej radosti zo zisku prvého ligového titulu v ich histórii. Žilinčania sa mohli opäť dostať do vedenia v 79. min., keď sa po Káčerovej prihrávke ocitol sám s loptou Jelič, ale z diaľky poslal loptu iba vedľa pravej žrde Pernišovej brány. Zahrmelo však na druhej strane. K priamemu kopu sa postavil Milinkovič a ľavačkou trafil loptu prekrásne do ľavého rohu. Otrasení domáci už nedokázali gólovo zareagovať a Slovan sa tak tešil z prvých bodov v tomto ročníku v súbojoch so Žilinou.

MŠK Žilina – ŠK Slovan Bratislava 1:2 (1:0)
Góly: 22. Káčer – 72. Škriniar (vl.), 81. Milinkovič. Rozhodoval: Vlk, ŽK: Hučko – Gorosito, Saláta, 2157 divákov.

zostavy a striedania:
MŠK Žilina: Volešák – Mabouka, Piaček, Škriniar, Hučko – Pečovský, Káčer – Škvarka (78. Bénes) – Čmelík (82. William), Jelič, Mihalík (70. Paur)

Slovan Bratislava: Perniš – Gorosito, Niňaj, Saláta, Čikoš – Simovič – Oršula (66. Lásik), Milinkovič (83. Peltier), Soumah (90. Štefánik) – Mészáros, Zreľák
 

Vyberte región